Over ons

Marant

Marant is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van producten uit kunststof. Wij zijn pioniers op het gebied van vezelversterkte kunststoffen, ook wel GVK, thermoharders of composieten genoemd. Daarnaast verwerken wij thermoplasten zoals PVC, HDPE, PP en PVDF. De combinatie van composieten en thermoplasten maakt ons uniek!

In ons bedrijfspand in Heerhugowaard werken wij dagelijks intensief samen op productie en kantoor om de beste kunststof producten te realiseren voor onze klanten.

 

Marant

Geschiedenis

Sinds 1955

Marant is opgericht in 1955 en is van het begin af aan pionier geweest op het gebied van glasvezelversterkte kunststoffen. Een echt familiebedrijf sinds drie generaties.

Marant

Heerhugowaard homebase

In 1989 is Marant verhuisd van de Zaanstad naar Heerhugowaard. In 1998 is vervolgens gestart met de nieuwbouw van een groter en moderner pand op een andere locatie in Heerhugowaard. Na nog verdere uitbreiding in 2007 is Marant  tot op heden nog in dit pand gevestigd.

2020

Momenteel zijn er 15 mensen werkzaam binnen Marant. Ons pand heeft een prachtige metamorfose doorgemaakt. De gevel is opgeknapt en voorzien van gevelbelettering en mooie baniervlaggen maken het plaatje compleet.

Duurzaam

Duurzame oplossing

Kunststof, of plastic, heeft soms een wat negatief imago. Dat is niet terecht. Bij verantwoorde verwerking, gebruik en recycling is kunststof juist heel duurzaam. Doordat kunststof licht is, kost het minder energie om het te verwerken en te vervoeren. Als beweegbare onderdelen van licht kunststof gemaakt worden, dan kost het minder energie om deze onderdelen te bewegen. Daarnaast corrodeert kunststof niet en hoeft het dus niet periodiek geschilderd te worden. Het gaat in corrosieve omgevingen veel langer mee dan metaal.

Afvalscheiding

Bij Marant wordt al het productieafval gescheiden opgevangen en afgevoerd voor recycling. Als bestaande installaties of leidingsysteem gesloopt worden, dan scheiden wij alle materialen en zorgen wij ervoor dat deze door gecertificeerde partijen afgevoerd worden voor recycling. Bij het bouwen van nieuwe producten en installaties beoordelen wij de supply chain en kiezen wij door de meest duurzame oplossing. Bij aflevering ontvangen onze klanten een certificaat waarop wij aangeven op welke wijze het product aan het einde van de levensduur op een verantwoorde manier gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

Kwaliteit

ISO 14692 gecerfiticeerd

Kwaliteit en veiligheid staan bij ons altijd centraal. Wij zijn een van de weinige bedrijven in Nederland met monteurs die ISO 14692 gecertificeerd zijn.

 

Lloyds keur

Uitgebreide inspecties en testen voor wij graag uit voor onze klanten, altijd volgens de hoogste standaarden. Voor de scheepvaart bijvoorbeeld fabriceren wij onder Lloyds keur. Niet voor niets kunnen wij grote namen tot onze vaste klanten rekenen.

De belangrijkste elementen op een rij als het gaat om veiligheid en kwaliteit bij Marant:

  • VCA 2 gecertificeerd
  • ISO 9001:2015 gecertificeerd
  • onze monteurs zijn ISO 14692 gecertificeerd voor het aanleggen van GRE leidingwerk
  • volledige certificering offshore
  • streven naar ‘zero incidents’
  • lessons learned programma
  • fabriceren voor scheepvaart onder Lloyds keur
  • uitgebreide en gedocumenteerde inspecties en testen
  • traceerbaarheid van materialen en werkzaamheden