Over ons

Marant

Marant is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van producten uit kunststof. Wij zijn pioniers op het gebied van vezelversterkte kunststoffen, ook wel GVK, thermoharders of composieten genoemd. Daarnaast verwerken wij thermoplasten zoals PVC, HDPE, PP en PVDF. De combinatie van composieten en thermoplasten maakt ons uniek!

Onze medewerkers zetten zich iedere dag in om de beste producten op te leveren. Zowel in onze fabriek in Heerhugowaard als op locatie bij onze klanten, in heel Nederland.

 

Marant

Geschiedenis

Sinds 1955

Marant is opgericht in 1955 en is van het begin af aan pionier geweest op het gebied van glasvezelversterkte kunststoffen, veelal polyester genoemd. Marant maakte aanvankelijk veel tanks, beschermkappen, deksels en andere vormstukken. Daarnaast bekleedden wij veel stalen constructies waardoor deze beter geschikt waren in agressieve en corrosieve omgevingen. Na verloop van tijd begon Marant ook op maat gemaakte onderdelen, zoals isolatiesets en lagerstoelen te maken. Daarna voegden wij leidingsystemen toe aan het assortiment. Vanuit de vraag van onze klanten zijn wij ook thermoplasten gaan verwerken. Langzamerhand is Marant uitgegroeid tot de full service partner, die we vandaag de dag zijn.

Marant

THUISBASIS HEERHUGOWAARD

Bij de oprichting was Marant gevestigd in Zaanstad. Al snel verhuisden we naar Purmerend. Zo’n dertig jaar geleden kwamen wij in Heerhugowaard terecht. Een prima uitvalsbasis voor onze fabriek. Onze servicemonteurs werken aan projecten door heel Nederland. Zij beschikken over goed uitgeruste mobiele werkplaatsen voorzien van de beste apparatuur en gereedschappen.

MARANT VANDAAG

Sinds 2017 is Marant onderdeel van Dutch Clean Tech Holding BV. Deze groep van Nederlandse MKB bedrijven richt zich op het ontwerp en fabricage van duurzame producten. Dutch Clean Tech Holding komt voort uit een familiebedrijf dat is opgericht in 1895. Momenteel staat de vijfde generatie van deze ondernemersfamilie aan het roer. Marant vormt de kunststofdivisie van Dutch Clean Tech Holding. Daarnaast bezit de groep een bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van waterzuiveringen. Alle bedrijven zijn op dezelfde locatie gevestigd, waardoor we efficiënt gebruik kunnen maken van gezamenlijke activiteiten.

Duurzaam

Duurzame oplossing

Kunststof, of plastic, heeft soms een wat negatief imago. Dat is niet terecht. Bij verantwoorde verwerking, gebruik en recycling is kunststof juist heel duurzaam. Doordat kunststof licht is, kost het minder energie om het te verwerken en te vervoeren. Als beweegbare onderdelen van licht kunststof gemaakt worden, dan kost het minder energie om deze onderdelen te bewegen. Daarnaast corrodeert kunststof niet en hoeft het dus niet periodiek geschilderd te worden. Het gaat in corrosieve omgevingen veel langer mee dan metaal.

Afvalscheiding

Bij Marant wordt al het productieafval gescheiden opgevangen en afgevoerd voor recycling. Als bestaande installaties of leidingsysteem gesloopt worden, dan scheiden wij alle materialen en zorgen wij ervoor dat deze door gecertificeerde partijen afgevoerd worden voor recycling. Bij het bouwen van nieuwe producten en installaties beoordelen wij de supply chain en kiezen wij door de meest duurzame oplossing. Bij aflevering ontvangen onze klanten een certificaat waarop wij aangeven op welke wijze het product aan het einde van de levensduur op een verantwoorde manier gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

Kwaliteit

ISO 9001 EN 14692 GECERTIFICEERD

Kwaliteit en veiligheid staan bij ons uiteraard altijd centraal. Wij zijn bijvoorbeeld een van de weinige bedrijven in Nederland met monteurs die ISO 14692 gecertificeerd zijn.

 

DVS GECERTIFICEERD

Onze monteurs zijn DVS (Deutscher Verband für Schweiβen und verwandte Verfahren) gecertificeerd voor kunststoflassen. Wij zorgen ervoor dat alle medewerkers uitstekend opgeleid zijn en blijven. En uiteraard hebben onze monteurs de beschikking over moderne gereedschappen en machines.

INSPECTIES EN TESTEN

Wij zijn in staat om uitgebreide inspecties en testen voor onze klanten uit te voeren. Al dan niet onder toezicht van een NoBo (Notified Body) en altijd volgens de hoogste standaarden en in overeenstemming met onze eigen inspectieprocedures of die van onze klanten. Niet voor niets kunnen wij grote namen tot onze vaste klanten rekenen.

  • VCA 2 gecertificeerd
  • ISO 9001:2015 gecertificeerd
  • onze monteurs zijn ISO 14692 gecertificeerd voor het aanleggen van GRE leidingwerk
  • onze monteurs zijn DVS (Deutscher Verband für Schweiβen und verwandte Verfahren) gecertificeerd voor kunststoflassen
  • volledige certificering offshore
  • streven naar ‘zero incidents’
  • lessons learned programma
  • fabriceren voor scheepvaart onder Lloyds keur
  • uitgebreide en gedocumenteerde inspecties en testen
  • traceerbaarheid van materialen en werkzaamheden