Cleanroom

Afvoersysteem

Beschrijving

Onze klant, een Nederlandse aannemer, bouwde nieuwe cleanrooms in een bestaand pand voor een biomedisch bedrijf. Het pand werd geheel leeggehaald en ook de vloer werd verwijderd.

 

Veiligheid

De cleanrooms waren bedoeld voor het maken van vaccins. Het behoeft geen betoog dat alle vloeistoffen die op de vloer terecht komen, inclusief water dat gebruikt wordt om schoon te maken, op een extreem veilige manier opgevangen en afgevoerd moet worden. De vloeren zijn daarom voorzien van afvoerputten. Via een ondergronds leidingnet worden de vloeistoffen veilig afgevoerd.

 

Ondergrond leidingnet

Marant heeft het gehele ondergrondse leidingnet aangelegd. Vanwege de extreem hoge eisen aan veiligheid zelfs dubbelwandig en uitgevoerd in vezelversterkte kunststof. De rechte lengtes zijn nog eenvoudig, je kunt hiervoor een grotere diameter buitenpijp gebruiken. De problemen beginnen bij bochten, t-stukken en y-stukken. Deze hebben allemaal handmatig en in twee delen geproduceerd in onze fabriek. Op locatie werden de twee helften vervolgens aan elkaar gelamineerd.

Om de afstand tussen de binnen- en buitenwand gelijk te houden, heeft Marant speciale HDPE spacers ontwikkeld.

 

Lekdicht

Omdat het leidingnet gegarandeerd lekdicht moest zijn, hebben wij alle pipe spools separaat afgeperst en ook nog eens het systeem als geheel. Van alle tests hebben wij uitgebreide rapportages bijgehouden en gebundeld in aan kwaliteitshandboek.

Opdrachtgever

  • Nederlandse aannemer

Product

  • Ondergrond afvoersysteem voor cleanroom

Locatie

  • Leiden

Jaar

  • 2014