Bluswaterleidingen

Terminals

Beschrijving

Alle opslagterminals zijn uiteraard voorzien van een uitgebreid brandblussysteem. Onderdeel van dat systeem is dat ook aan de bovenzijde van alle tanks blusleidingen gemonteerd zijn.

 

Corosieve omgevingen

Vanwege de zoute lucht zijn havengebieden corosieve omgevingen. Stalen leidingen roesten dus relatief snel. Omdat de structurele integriteit van blusleidingen altijd maximaal gegarandeerd moet zijn, is kunststof een uitstekend alternatief. En dan vooral GRE omdat het sterk en licht is. En ook omdat het bestand is tegen UV-straling en daardoor veilig buiten toegepast kan worden.

 

Geleidende GRE

Alle leidingwerk op terminals moet aangesloten worden op het centrale aardingssysteem. Dat houdt in dat de leidingen elektrostatisch geleidend moeten zijn. Standaard GRE is gemaakt van glasvezel en glas geleidt niet. Daarom is er in dit geval een mengsel van glasvezel en koolstofvezel. Door de koolstofvezels zijn de leidingen geleidend en kunnen deze veilig aangelegd worden.

 

Rood

Bluswaterleidingen zijn bijna altijd rood. De fabrikant heeft tijdens het fabricageproces een rode coating aangebracht. Dat is effici├źnter dan wanneer wij het leidingwerk op locatie schilderen.

 

Kwaliteit

Marant heeft vijf opslagtanks voorzien van nieuwe bluswaterleidingen, inclusief het verbindend leidingwerk van de tanks naar de manifolds. Uitgebreide inspecties en testen waren onderdeel van onze leveringsomvang.

Om de kwaliteit te waarborgen is al het materiaal geleverd met materiaalcertificaten. Deze certificaten zijn opgenomen in het ÔÇśmaterial traceabilityÔÇÖ dossier. Onze monteurs zijn ISO 14692 gecertificeerd voor het aanleggen van GRE leidingwerk. En ook voor iedere verbinding is vastgelegd door wie deze gemaakt is en met behulp van welke batch kit.

 

Opdrachtgever

  • Tankterminal in Amsterdam

Product

  • Bluswaterleidingen

Locatie

  • Amsterdam

Jaar

  • 2016