Leidingwerk

Geothermie

Beschrijving

Geothermie of aardwarmte is een duurzame oplossing voor verwarming van huizen, andere gebouwen en kassencomplexen. Bij geothermie wordt het van nature aanwezige warme water uit de aardbodem naar boven gepompt. Door middel van een warmtewisselaar geeft het water de warmte af. Het afgekoelde water wordt terug gepompt in de aardbodem, waar het weer opwarmt. Op 2500 meter diepte kan het water al 80 graden warm zijn! Geothermie draagt bij aan onze energie-onafhankelijkheid en een schoon milieu.

 

GRE, een vezelversterkte kunststof

Het water dat zich in de aardbodem bevindt is vaak zout. Dat, gecombineerd met warmte, maakt dat stalen en ook roestvaststalen leidingen snel corroderen. Kunststof is dan een uitstekend alternatief. Vanwege de hogere temperaturen hebben we gekozen voor GRE (glas fiber reinforced expoxy), een vezelversterkte kunststof.

 

Volledig bovengronds leidingwerk

Onze professionele monteurs hebben voor dit project het volledige bovengrondse leidingwerk aangelegd. Inmiddels zijn we gestart aan een tweede project in deze nieuwe en duurzame industrie.

 

Opdrachtgever

  • Installateur

Product

  • Bovengrondse distributieleidingen

Locatie

  • Den Haag

Jaar

  • 2017