Leidingwerk

Waterzuivering

Beschrijving

 

Onze zusterbedrijf heeft een complete waterzuivering ontworpen en gebouwd voor een tankterminal van in het Amsterdamse havengebied.

 

Hazardous area

Marant heeft al het ondergrondse en bovengrondse HDPE leidingwerk aangelegd. Tot onze werkzaamheden behoorden ook installeren van appendages en het aansluiten van pompen. Speciaal aan dit project is dat het leidingwerk in een zogenaamde ‘hazardous area’ is aangelegd. Dat betekent dat al het leidingwerk elektrostatisch geleidend moet zijn om het goed te kunnen aarden. Daarom hebben wij HDPE-EL gebruikt in plaats van normaal HDPE. HDPE-EL bevat een hoger percentage koolstof, waardoor het voldoende geleidend is.

 

Geaard systeem

Daarnaast hebben wij het GRE leidingwerk rondom de stripper torens en actief koolfilters aangelegd. In deze torens en actief koolfilters worden opgeloste koolwaterstoffen, zoals benzeen en tolueen, uit het afvalwater verwijderd. Ook hier hebben wij geleidend materiaal gebruikt. Bij GRE worden de pijpen gemaakt van een mengsel van koolstofvezel en glasvezel. De koolstofvezels zorgen voor voldoende geleiding, waardoor het gehele systeem geaard kan worden.

 

Voordelen van kunsstof leidingwerk

Onze klant heeft voor kunststof leidingwerk gekozen omdat dit niet corrodeert. Daardoor worden grote besparingen op de onderhoudskosten gerealiseerd. Daarnaast is kunststof licht van gewicht waardoor het gemakkelijker te monteren is.

 

 

Opdrachtgever

  • Tankterminal in Amsterdam

Product

  • Leidingwerk voor waterzuivering

Locatie

  • Amsterdam

Jaar

  • 2016